Nationalpark Thy

Nationalpark Thy – hele året.

Når årets sidste sommermåned er ved at rinde ud.
Breder der sig et flot violet skær over de bølgende klitheder, hvor hedelyngen breder sit tæppe ud.

I skumringen morgen og aften er der i denne tid god mulighed for at opleve kronhjorten i nationalparkens plantager og tilgrænsende hedeområder. I brunsttiden fra slutningen af august til begyndelsen af oktober kæmper de store hjorte (hanner) for at tiltrække så mange hinder (hunner) til sit harem som muligt. En stille morgenstund kan man derfor opleve at skoven skælver af hjortenes dybe kraftige brunstlyde eller lyden af stærke gevirer der tørner sammen.

Svampe:
I det sene forår står ramsløgen flot og rank mange steder i parken.
Sommeren og frem til frosten sætter ind er også ideel til svampejagt i plantagerne. Den mest eftertragtede spisesvamp er kantarel. Den orange tragtformede kantarel er let at skelne fra andre svampe og ligner ingen af de giftige svampe.
En anden god spisesvamp, der findes i rigelige mængder, er rørhatten Karl Johan,, som kræver lidt mere erfaring at skelne fra andre ikke spiselige.

Bær:
I klitheden er der om sommeren lidt mosebøllebær og revling. Senere på året vil man kunne finde havtorn i de yderste klitter mod havet og i nationalparkens hedemoser vokser der tranebær.

Nationalparkcenter:
I nationalparkens temacenter ved Stenbjerg Landingsplads kan du få mere af vide om natur og kultur og få inspiration til ture i nationalparken – Danmarks største vildmark.
På kanal Midt-Vest kan du hver tirsdag og søndag kl. 16.30 -17.00 samt lørdag kl. 21.-21.30 se fra Nationalpark Thy. Udsendelserne kan også ses på nationalparkens hjemmeside www.nationalparkthy.dk